Co, prosím?

posted in: Blog | 0
Neodborný článek o odbornosti vyškolených prodavačů ve světě outdooru aneb jedno malé povzdechnutí.
petzl-myo-rxp

Při používání sportovního vybavení dochází časem i k jeho opotřebení a něco podobného se stalo před nějakou dobou mé čelovce. Jednoduše si řekla, že za ty roky má toho dost a začala si žít proto svým životem.

Abych předešel různým nočním závodním překvapením, rozhodl jsem se pořídit si novou. Z různých tipů a značek jsem se rozhodl pro osvědčenou značku Petzl. Zaujal mě model Myo RXP, jde o mladší sestru té mé současné, a protože jsme se vydali do Práglu za kulturou, navštívili jsme i jeden ze svatostánků ourdooru nejmenované značky.
Zde začíná příběh, odehrávající se během pěti minut, během nějž prožívám jisté dežaví.
Protože jsme v Praze, otvírá zmíněný krám až v deset dopoledne. Nu což, dáme si jedno kolečko kolem bloku mezi milionem lidí, kteří jen čumí na památky a na výlohy dalších obchodních svatostánků. Desátá se pomalu blíží a naše kroky směřují k prodejně. U pokladny se pohybují na první pohled sličné dívky. Pouze na první pohled. Druhý pohled na ně resp. na ni se změní ve chvíli, kdy vyslovím dotaz na jistý typ zboží.
Já: „Dobrý den, chci se zeptat na čelovku značky Petzl Myo RXP.“
Prodavačka: „Dobrý den, prosím?“
Já: „Čelovka Petzl Myo, máte?“
Prodavačka: „Hmmm, ehm, my máme jen Petzl, pak Black Diamond a další, ale Myo nemáme.“
Já: „Ano, chtěl bych se podívat na čelovku od Petzlu, model Myo RXP.“
Prodavačka: „Prosím?“
Já: „No máte zde na prodejně čelovku od firmy PETZL model Myo RXP???!!!“
Prodavačka: „Ehm, vydržte moment, podívám se do počítače.“
chvíle čekání…
Prodavačka: „Tak jedinou takovou čelovku mají jen v naší pobočce na druhém konci Prahy a vypadá to, že je jediná v republice, která ji má.“
Já: “ Děkuji (za to, že jste vůbec zapla ten kopjůtr a dopila ranní kávu) a nashledanou.“
Slečna evidentně nebyla ve formě a její rozcuchané vlasy toho byly důkazem. V hlavním městě se buď paří dlouho do noci a nebo je to jen výsledek vynechání nějakého prodejního školení. Každopádně jsme byli svědky různorodé „odbornosti“ pracovníků v outdooru.
A mohu být jen potěšen, že v prodejnách, do kterých chodím pravidelně a rád, pracují lidé na svých místech a s nadšením.

Leave a Reply