Recenze ponožek Bridgedale CoolFusion™ RUN Speed Trail

posted in: Blog | 0

bridgedale

Značka Bridgedale Outdoor Ltd sahá svou historií do doby první světové války, kdy se v severním cípu zálivu Strangford Lough ve městě  Newtownards poblíž Belfastu začaly plést první ponožky. V roce 1980 přišlo obnovení této tradice a značka pokračuje v budování své historie dál. V této době přišla společnost s dvanácti různými výrobky ve třech barevných provedeních. Výroba a pletení se do dnešních dní značně rozšířilo a tak Bridgedale nabízí na 500 různých variant a velikostí do více než čtyřiceti zemí světa. Neustále také vyvíjí nové modely a reaguje na přání zákazníků.


Letos v červnu jsem dostal nabídku od společností SPORT prima spol. s r.o. a Vivatsport Karla Hlavici na testování ponožek Bridgedale CoolFusion™ RUN Speed Trail. Tímto jim chci také moc poděkovat za poskytnutí materiálu.

ponozky

Tyto ponožky jsou vyráběny technologíí CoolFusion™, která maximalizuje výhody přírodních a technických vláken, jsou pletené takovým způsobem, aby zajišťovaly vysoké odvětrávání a byly zároveň lehké a pohodlné i v těch nejteplejších podmínkách na této planetě. Cílená polstrování a technologie T2 – smyčka uvnitř smyčky poskytuje zvýšenou ochranu proti tlaku, kdy je vnitřní smyčka pružnější než vnější a zajistí tlumení tehdy, kdy je potřeba. Tato technologie je vplétána do míst došlapu za prsty, nártu a achillovky. Ponožky tímto dostávají uživateli příjemné pohodlí při pěší turistice, jízdě na kole nebo běhu po stezkách a cestách.

Složení:

22% Merino vlna
21% Coolmax ™ / polyester
55% Nylon / polyamid
2% Lycra / elastan

Ponožky jsem vyzkoušel hned první den, kdy mi byly poskytnuty, při Valašském kilu, kde panovalo velmi teplé počasí a trasu jsem volil více po asfaltových komunikacích. Ponožky jsem na noze ani nevnímal a abych o pocitu z nich něco zaznamenal, musel jsem se plně soustředit. Na noze je totiž skoro vůbec nepocítíte, možná jen tehdy, když v nich půjdete několikátý den a merino vlna již nebude stíhat vašemu potu. Při závodu jsem byl s nimi velmi spokojen a neváhal si je vzít i na další akce. Zajímá mě totiž, za jak dlouho jsem schopen je zničit. Bude to ale asi za dlouho, neboť zatím po všech trénincích a závodech s nimi, drží na výbornou. Zatím jsem v nich nachodil a naběhal několik stovek kilometrů – cca 650 km po svých a několik set km na kole – ať už to bylo při zmiňovaném Valašském kilu, či Malofatranské stovce, Hostýnské osmě, chození po ferratách nebo přejezdu republiky na kolech, přechodu hřebene Nízkých Tater, Nezmar Ultra SkyMarathonu® nebo trénincích za chalupou. Povrch terénu jsem volil od tvrdých kamenitých cest, bahnitých stezek, měkkých chodníčků v lesích až po asfaltové cesty tak, abych otestoval nejen sebe, ale i ponožky samotné. Obuv jsem se pokoušel také obměňovat a tak jsem měl ponožky v lehkých trailových botách, botách do města nebo pohorkách. Zde ponožky nebyly ideální a to svou délkou. Dosahují totiž pouze ke kotníkům a proto bych do vyšších bot volil ponožky jiné.

v plné síle po vyprání

Za celou dobu změnily svůj vzhled jen minimálně a to z důvodů příliš bahnitých cest a chodníků nebo díky různému maliní či ostružiní, které vytahalo z povrchu jemné chloupky. Jako celek však drží a splňují svůj účel – odvod potu, ochrana chodidla a tepelná pohoda. Mohu říci, že i v největších vedrech se s nimi vyloženě neuvaříte a naopak ve větší zimě poslouží dostatečnému komfortu. Záleží ale také na tom, jak je kdo odolný a kde má svou „tepelnou pohodu“. Navíc jsem nezaznamenal žádné náznaky puchýřů nebo vytvoření nových otlaků, které při dlouhých trailech rády vznikají.

Jsem proto s nimi maximálně spokojen a pokud chcete investovat nemalý peníz do jejich koupě, myslím, že nebudete litovat, záruka na výrobní vady je tři roky a vybrat si můžete ze čtyř barevných variant.

V testování budu pokračovat i nadále a článek postupně aktualizovat. Jsem opravdu moc zvědav, kdy se začnou rozpadat.

DSC_0123

Leave a Reply